nieuws

Ank Bijleveld; "Eerste prioriteit is vertrouwen in Defensie terugwinnen"

De nieuwe minister van Defensie, Ank Bijleveld, was vandaag in Den Haag. Onze Commissaris van de Koning had een gesprek met Mark Rutte, de formateur van het nieuwe kabinet.
Rutte spreekt vandaag en morgen met alle nieuwe ministers en staatssecretarissen, om te kijken of er iets is wat hen in opspraak kan brengen.

Zware taak, vertrouwen terugwinnen

"Ik heb er veel zin in, maar ik besef dat het een zware verantwoordelijkheid is. Het belangrijkste is om het vertrouwen in Defensie terug te winnen, zowel bij het personeel maar ook in het land."
Bijleveld zei tegen de wachtende journalisten dat ze ook met haar vader, een oud-beroepsmilitair, heeft gesproken. Hij heeft haar ook wat tips gegeven voor haar nieuwe functie. Daarna reageerde ze serieus op hoe zij de rol van minister wil invullen; "Eerste prioriteit is het personeel en het materieel en uiteraard volg ik het regeerakkoord."
Op de vraag hoe Bijleveld vond dat haar voorganger Jeanine Hennis-Plasschaert het heeft gedaan als minister van Defensie antwoordde Bijleveld dat ze het goed had gedaan.
Afgelopen vrijdag zei Ank Bijleveld dat ze na vandaag haar ontslag indient voor haar huidige werk als Commissaris van de Koning in Overijssel. De nieuwe minister van Onderwijs, Arie Slob uit Zwolle, gaat morgen op bezoek bij Mark Rutte.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.