nieuws

Meer geluidsoverlast voor bewoners vogelbuurt Vriezenveen

Aanwonenden van de Aadorpweg in Vriezenveen hebben na vanavond meer geluidsoverlast. Althans, dat vrezen ze. Voor de aanleg van de fietssnelweg F35 begint de gemeente vanavond namelijk met de kap van de oude eiken en een groenstrook die aan de huizen grenzen. Hierdoor verdwijnt de natuurlijke geluidsbarrière die het geluid van de auto's en vrachtwagens van de Aadorpweg tegenhoudt.
"Moet je kijken", wijst Hans Kamerling, inwoner van de vogelbuurt in Vriezenveen. "Dit is straks allemaal weg. Dat geeft geen fraai uitzicht en dan praat ik nog niet eens over de uitlaatgassen die dan onze tuinen in komen. Bovendien geeft het een onveilig gevoel. Mensen kunnen namelijk straks zo de tuin in kijken."

Geluidswal

Kamerling heeft dan ook een oplossing in gedachten. "Dit is de gouden kans voor de gemeente om een geluidswal te plaatsen. We willen helemaal geen hoge muur, maar gewoon een mooi groen walletje. Wethouder Engberts heeft in ieder geval al laten weten dat de gemeente een geluidstest afneemt, zodra alle bomen weg zijn."

Oplossing

De gemeente laat in een schriftelijke reactie weten dat ze de zorgen van de inwoners serieus nemen. "Als blijkt dat na de geluidstest niet aan de wettelijke norm wordt voldaan, zoeken we naar een oplossing", laat wethouder Engberts weten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.