nieuws

Aanstelling Verbeek bij FC Twente ten koste van investeringen in stadion, Hake blijft op loonlijst

Erik Velderman, financieel directeur FC Twente
Erik Velderman, financieel directeur FC Twente
De aanstelling van Gertjan Verbeek en zijn assistent Jan de Jonge bij FC Twente heeft gevolgen voor plannen die FC Twente heeft met de Grolsch Veste. Dat heeft financieel directeur Erik Velderman vanmorgen gezegd tijdens de presentatie van Verbeek als hoofdtrainer van FC Twente.Â
"Ja, het is een tegenvaller", antwoordde Velderman op vragen over de huidige financiële positie van FC Twente. Die is allesbehalve rooskleurig. Velderman ontkende met klem dat de nieuwe technische staf door externe geldschieters is gefinancierd. 

Binnen afspraken met KNVB

"Ik wil dat met kracht weerleggen", aldus Velderman die aangaf dat de aanstelling van Verbeek en De Jonge past binnen de financiële kaders die de club heeft afgesproken met de KNVB.
Hake blijft in die constructie 'gewoon' op de loonlijst staan van de club. "We komen contracten na. Er is geen sprake van een afkoopsom." Dat betekent dat Hake voor de duur van zijn contract wordt doorbetaald.
De directeur sprak zich niet uit over de noodzakelijke aanpassingen aan het stadion die nu naar achteren worden verschoven. Feit blijft dat de financiële positie van FC Twente moeilijk is en voorlopig ook nog wel moeilijk blijft. "Er kan niks en dat blijft zo", aldus Velderman. 

Voorwaarden en eisen

Voor Verbeek is dat duidelijk en ook meer een uitdaging dan een probleem. De trainer gaf aan dat het daarom ook wat langer geduurd heeft voor hij uiteindelijk zijn handtekening heeft gezet. "Ik heb mijn voorwaarden gesteld en eisen op tafel gelegd." 
"Natuurlijk, garanties krijg je niet in het voetbal", weet ook Verbeek. Als het gaat om versterkingen van de selectie weet hij dat er komende winter weinig mogelijk is.
"Ik weet hoe het er voor staat. Alleen als er spelers vertrekken, is er wat mogelijk, maar de winter is hoe dan ook een moeilijke periode. In de winter zijn spelers altijd wat duurder."

Waar kan FC Twente eindigen?

Verbeek zal het waarschijnlijk moeten doen met de spelers die hij nu ter beschikking heeft, maar daar schrikt de trainer niet van. Hij schat in dat dit FC Twente een rol van betekenis kan spelen in de middenmoot van de eredivisie.
"Excelsior heeft nu zicht op het linkerrijtje, maar van die club heeft FC Twente vrijdag niet kansloos verloren. Er was wel een groot verschil tussen de eerste en de tweede helft", analyseerde Verbeek. 
En dat is in ieder geval iets dat zal moeten veranderen de komende maanden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.