nieuws

Raad van State zet vraagtekens bij noodzaak uitbreiding bedrijventerrein Spoorlanden

Raad van State
Raad van State
De Raad van State zet vraagtekens bij de noodzaak voor de uitbreiding van bedrijventerrein Spoorlanden in IJsselmuiden. Een deel van de bedrijven op het bedrijventerrein wil uitbreiden, omwonenden vragen zich af of dit nodig is.
Een grote uitbreiding werd eerder al teruggedraaid door de gemeente Kampen vanwege de economische crisis. Voor een kleine uitbreiding zijn nu drie bedrijven gevonden. 

Huidige bedrijventerreinen niet geschikt

Volgens omwonenden is er op andere bedrijventerreinen rondom de gemeente Kampen meer dan voldoende vrije ruimte. De gemeente stelt echter dat die bedrijventerrein niet geschikt zijn voor de bedrijven die willen uitbreiden.
Volgens de regels moet er bij de aanleg van een nieuw bedrijventerrein eerst in de regio worden gekeken naar beschikbare ruimte. Kampen keek daarbij alleen naar ruimte binnen de eigen gemeentegrenzen. 

Verder kijken dan gemeentegrenzen

Daar was geen geschikte ruimte beschikbaar, waardoor uitbreiding van Spoorlanden noodzakelijk werd geacht. De Raad van State moet nu beoordelen of de gemeente verder had moeten kijken dan enkel de gemeentegrenzen.
Over zes weken doet de Raad van State uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.