nieuws

ZGT beste ziekenhuis van Overijssel, andere ziekenhuizen in middenmoot

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) is het beste ziekenhuis van Overijssel. De ziekenhuizen in Almelo en Hengelo staat op de vijftiende plek in de Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad. De andere Overijsselse ziekenhuizen staan in de middenmoot.
ZGT is dit jaar flink gestegen op de lijst. Vorig jaar stond het ziekenhuis nog op de 62e plek. Het ziekenhuis krijgt een eindscore van 80,57.
"Dat is blij wakker worden. Het is mooi om te zien dat de inspanning die wij hebben geleverd op het gebied van kwaliteit en veiligheid resultaat opleveren", reageert Ton Ruikes, voorzitter van de Raad van Bestuur van ZGT.

Ontslagen
Begin deze week kwam het ziekenhuis met de mededeling dat er 150 banen verdwijnen. De lijst komt dan ook op het goede moment. "Ik vind het echt een opsteker. We hebben begin deze week slecht nieuws gebracht. Dat hakt er behoorlijk in, ook bij ons. Maar zeker bij de medewerkers."

Ranglijst

De ranglijst, die net als vorig jaar wordt aangevoerd door het ziekenhuis in Gorinchem, komt tot stand op basis van 36 criteria. Er wordt gekeken naar de medische kwaliteit, de organisatie van de zorg en de uitkomsten van operaties.
Dit jaar staan er 72 ziekenhuizen in de top 100. Dat komt volgens het Algemeen Dagblad door fusies van enkele ziekenhuizen.
De stijging van ZGT is volgens Ruikes te verklaren. "Ieder jaar worden er andere indicatoren bij gezocht. Dat kunnen schommelingen in de lijst betekenen."

Saxenburgh Röpcke-Zweers

Het Saxenburgh Röpcke-Zweers in Hardenberg is ook gestegen op de lijst. Vorig jaar stond het ziekenhuis op plek 47, dit jaar is het ziekenhuis terug te vinden op de 42ste plek.
Deventer Ziekenhuis
Het Deventer Ziekenhuis is dit jaar terug te vinden op de 46ste plek. Vorig jaar stond het ziekenhuis in Deventer op de 69ste plek.
MST
Het Medisch Spectrum Twente (MST) is dit jaar flink gedaald. Het ziekenhuis in Enschede en Oldenzaal is terug te vinden op de 53ste plek. Vorig jaar stond het nog op plek 29, waarmee het direct het best scorende ziekenhuis in Overijssel was.
Isala
Het Isala in Zwolle sluit de Overijsselse ranglijst. Het ziekenhuis staat op plek 55. Dat is wel beter dan vorig jaar. Toen stond het ziekenhuis op de 78ste plek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.