nieuws

'Een shoot met Doutzen Kroes? Liever vandaag dan morgen!'

Bigmensfashion uit Vroomshoop kon geen fotomodellen vinden voor de XXXL-kleding die de webshop verkoopt, dus startte eigenaresse Karien Lukas een zoektocht naar zwaarlijvige modellen. Ruim driehonderd mannen meldden zich aan en vijftig daarvan mochten naar de professionele casting komen.Â
Stefaan Verheugt trouwde vorig jaar en kwam toen tot de conclusie dat er behoefte is aan modellen met overgewicht. "Ik was op zoek naar een trouwpak, maar op de foto's zag ik alleen maar 'kleine' mannen", herinnert Stefaan zich. "Ik hoop dat ik nu een boegbeeld kan worden."

Carrièreswitch

Een carrière als model, dat is waar de vijftig plussize mannen een gooi naar doen. Niet iedereen voorzag zo'n carrière voor zichzelf, maar een shoot met Doutzen Kroes ziet Erwin Sweers wel zitten. "Liever vandaag dan morgen", lacht het potentiële model.
Arie Verbree hoopt zijn baan in de bouw op te kunnen geven en zijn brood voortaan voor de camera te verdienen. "Het is een mooie uitdaging. De shoot ging lekker, dus wie weet."

Veel aanmeldingen

"Het heeft ons behoorlijk verrast", doelt eigenaresse van Bigmensfashion Karien Lukas op de ruim driehonderd aanmeldingen. "Ik ben hartstikke trots op alle mannen die zich hebben aangemeld."

Blijven zoeken

Met deze casting is de zoektocht naar plussize fotomodellen voor Lukas niet voorbij. "Mocht iemand zich nog geroepen voelen om zich aan te melden, kan dat via onze site", besluit de eigenaresse.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.