nieuws

Rijssen-Holten gaat nieuw zwembad bouwen, maar sporthal nog niet aan de orde

Zwembad in Rijssen krijgt nieuw binnenbad
Zwembad in Rijssen krijgt nieuw binnenbad
Rijssen-Holten gaat wel voor een nieuw zwembad, maar de bouw van een sporthal wordt voorlopig op de lange baan geschoven.Â
De bedoeling is dat er op De Koerbelt in 2020 een geheel nieuw binnenbad wordt gebouwd en dat het huidige buitenbad zal worden gerenoveerd. Het gaat ruim 14 miljoen euro kosten. Dat is de inhoud van het collegevoorstel waarover de gemeenteraad zich volgende maand buigt. De bouw van een sporthal ter vervanging van de Reggehal is voorlopig niet aan de orde. 

Het voorstel dat het college voorlegt aan de raad is gebaseerd op een onderzoek van OLCO Maatschappelijk Vastgoed. Het bureau had als vertrekpunt drie varianten die vanuit de raad waren meegegeven: nieuwbouw binnenbad, nieuwbouw van binnen- én buitenbad en nieuwbouw binnenbad, buitenbad en sporthal.

Belangrijke onderdelen in het onderzoek van OLCO waren: verbreding van het wedstrijdbad binnen van 5 naar 8 banen, een multifunctionele inrichting van het 50-meter buitenbad en sloop van het recreatiebad met daarvoor in de plaats het realiseren van een spraypark.
Voor de toekomst is het realiseren van een sporthal met vier zaaldelen in het onderzoek meegenomen. Een uitgangspunt is dat het moet gaan om een sober, doelmatig en energieneutraal gebouw.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.