nieuws

Drie kinderen uit Losser kriigen jeugdlintje van burgemeester Gebben

Kinderlintjes uitgereikt in Losser
Kinderlintjes uitgereikt in Losser
Drie kinderen uit de gemeente Losser hebben vanmorgen uit handen van burgemeester Gebben en kinderlintje ontvangen vanwege hun verdiensten voor de samenleving.Â
Het gaat om de 11-jarigen Jop uit het Broek en Annika Lentfert van groep 8a van de Plechelmusschool in De Lutte en de 7-jarige Phaedra Desmet van groep 4 van basisschool Het Kompas in Overdinkel. 

De uitreiking was in het Aleida Leurinkhuis. In het bijzijn van familie, de klas en de leerkrachten werden de leerlingen in het zonnetje gezet. Burgemeester Gebben: "Ook als kind kun je een hele bijzondere prestatie neerzetten en een voorbeeld zijn voor andere kinderen én voor volwassenen. Jullie zijn met recht jonge helden.” 
Jop en Annika hebben een bijlesschooltje opgezet. Na schooltijd geven ze aan kinderen van groep 5 en 6 een keer in de week bijlessen in taal, rekenen en lezen. 
Phaedra Desmet maakt deel uit van een gezin waar drie kinderen de ziekte van Huntington hebben. Haar oudere broer Giuliano overleed vorig jaar aan deze ziekte. Ze heeft voor hem gezorgd. Nu helpt Phaedra haar moeder met het verzorgen van haar broer en zus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.