nieuws

Wie helpt arme kinderen uit Deventer dit jaar alsnog aan Sinterklaas-cadeautjes?

Anita van Tongeren uit Deventer doet een wanhopige oproep. Door haar ziekte kan de jaarlijkse Sinterklaas-actie voor kinderen van cliënten van de Voedselbank dit jaar niet doorgaan.
En daarom hoopt ze op gulle gevers. Mensen die kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben een extraatje willen bezorgen. "Je maakt die kinderen daar zo ontzettend blij mee", aldus Van Tongeren, die de actie de afgelopen jaren tot een groot succes maakte.

'Snijdt door ziel'

Zelf kan ze door een slechte gezondheid de actie dit jaar niet coördineren. Haar longen en benen functioneren erg slecht. Iemand die de honneurs voor Sinterklaas 2017 kan waarnemen heeft ze niet gevonden. "En dat snijdt me door de ziel. Het is zo mooi als je die kinderen alsnog een stralende lach kunt bezorgen."
Voor volgend jaar heeft ze inmiddels een opvolger, Babet Jansen van de stichting M4M. Ook Jansen hoopt dat er voor 5 december van dit jaar nog gulle gevers opstaan die de minder bedeelde Deventer kinderen een cadeautje kunnen bezorgen. "Als er nog mensen zijn die willen geven dan kunnen ze zich bij mij melden."
De stichting M4M is bereikbaar via www.stichtingM4M.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.