nieuws

Burgemeester Hengelo spreekt medewerkers Siemens toe: "We gaan voor jullie"

"De minister gaat, samen met ons, voor het behoud van het werk in Hengelo, de kennis en vooral voor jullie." Met die woorden stak Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo, de medewerkers van Siemens vanochtend een hart onder de riem.
De medewerkers van Siemens spraken vanochtend met onder meer de burgemeester van Hengelo en gedeputeerde Eddy van Hijum over de voorgenomen sluiting van Siemens in Hengelo.

Visje op de markt

Na afloop van het gesprek tussen de medewerkers van Siemens en de burgemeester ging de groep, zoals elke woensdag, een visje eten op de markt. Schelberg sprak de groep daarna in het openbaar nog een keer toe.
"De medewerkers staan hier een visje te eten en dat willen ze nog heel lang doen. Het gaat erom dat ik mensen wil laten weten dat wij ook in Den Haag vrienden hebben."

Sluiting Siemens

Siemens maakte vorige week bekend de afdeling in Hengelo in 2020 te sluiten. Dat betekent dat zeshonderd werknemers hun baan verliezen. 
Gisteren togen werknemers van het Duitse bedrijf naar Den Haag om steun te vragen in de Tweede Kamer. Het aanbieden van een petitie leidde tot vragen in de Kamercommissie aan minister Wiebes. Wiebes liet weten zich in te zetten voor behoud van Siemens in Hengelo.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.