nieuws

Er komt 50.000 euro beschikbaar voor het verbeteren van slaaponderzoek

Het Deepsleep-project, waarmee het MST de nachtrust onderzoekt, heeft geld gekregen van het fonds Pioneers en Health Care. Met dat geld wil het ziekenhuis het slaaponderzoek beter en efficiënter maken.
Michel van Putten, neuroloog van MST en hoogleraar aan de UT, is blij met de bijdrage vanuit het fonds. "We zijn nooit klaar met onderzoek doen. En slaaponderzoek is belangrijk, omdat veel klachten van patiënten terug zijn te leiden op slechte slaap. We slapen een derde deel van ons leven; de kwaliteit daarvan is ontzettend belangrijk."
Slaaponderzoek verbeteren  
De bijdrage vanuit het fonds wordt ingezet om de analyse van het slaaponderzoek te verbeteren. "Als een patiënten bij ons komt voor een slaaponderzoek gaan we gedurende de slaap allerlei signalen meten. Iemand moet daarna alle uitkomsten analyseren. En dat proces kan in onze ogen beter en efficiënter."

Pioneers in Health Care

De innovatievouchers worden elk jaar uitgereikt door het fonds Pioneers in Health Care. In totaal vielen gisteren elf projecten in de prijzen, waaronder het Deepsleep project dat 50.000 euro krijgt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.