nieuws

ROC slaat nieuwe weg in met experimentele cross-over opleiding

Een opleiding die bestaat uit onderdelen van andere opleidingen. Het klinkt logisch, toch is het iets experimenteels. Het gaat over de mbo-opleiding 'Technicus hout en restauratie'. Hierin zijn onderdelen verwerkt uit de opleidingen tot 'Allround meubelmaker', 'Allround machinaal houtbewerker' en' Allround timmerman'.
"Beroepen veranderen en het bedrijfsleven stelt andere eisen aan studenten die op de arbeidsmarkt komen. Hier spelen wij op in door ons leerlingen breed op te leiden en de reacties uit het bedrijfsleven zijn zeer enthousiast." Vertelt Martin Bellers van Stichting RIBO; het praktijkcentrum voor restauratie en ambacht dat een samenwerkingsverband heeft met ROC van Twente.

Meer vakinhoud

Volgens Bellers zijn er steeds meer jongeren die geïnteresseerd zijn in vakmanschap en ambachtelijk werk maar dit wel in combinatie met het toepassen van innovatieve technieken en ook in het bedrijfsleven is hier veel vraag naar. "Met name reguliere opleidingen kunnen op het gebied van vakinhoud steeds minder bieden. Dit hebben wij opgepakt en in deze nieuwe opleiding proberen wij juist de vakinhoud weer terug te brengen."

Goede ervaringen

"De opleiding wordt op dit moment alleen in Hengelo gegeven en studenten komen dan ook overal vandaan. De eerste lichting telt nu zo’n 40 studenten en de eerste ervaringen zijn goed. Op 6 februari is er een open dag, we hopen uiteraard dat er dan veel aanmeldingen komen voor een volgende lichting", aldus Bellers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.