nieuws

Gedeputeerde Van Hijum blijft in gesprek met Siemens over vestiging Hengelo

Gedeputeerde Eddy van Hijum blijft in gesprek met Siemens over de sluiting van de vestiging in Hengelo. Dat bleek vandaag tijdens een werkbezoek van Statenleden aan Siemens. De gedeputeerde wil kijken of er mogelijk andere producten geproduceerd kunnen worden in Hengelo, of dat een andere partij de vestiging kan overnemen.
Statenleden van alle Overijsselse politieke partijen brachten vandaag een werkbezoek aan Siemens in Hengelo. Daar gingen ze onder meer in gesprek met vertegenwoordigers van de ondernemingsraad, werknemers en de directie.
Tijdens de bijeenkomst gaf Twente Board-voorzitter Geert Braaksma aan dat Statenleden weinig invloed kunnen uitoefenen op de situatie. Het is volgens hem veel belangrijker dat er gekeken wordt naar nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.
Zo worden er nu gascompressoren gemaakt in Hengelo, terwijl de focus steeds meer verschuift naar opwekking van groene stroom. "In Duitsland zijn ze niet gek, die beslissing is gemaakt op economische gronden", zegt Braaksma.
Vertrek uit Hengelo
Twee weken geleden maakte Siemens bekend dat het wereldwijd 6.900 banen schrapt. Met het sluiten van de locatie in Hengelo komen zeshonderd mensen op straat te staan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.