nieuws

Etty Hillesum Centrum Deventer moet flink 'afgestoft' worden

Om het gedachtegoed van Etty Hillesum beter uit te dragen in deze tijd, moet het Deventer centrum dat haar naam draagt vernieuwd worden.
Directeur Gerja Meima zegt: "De grote zaal van ons centrum is gedateerd en de tentoonstellingen zijn te statisch. Daarbij komt dat er achterstallig onderhoud is en de entreeruimte te klein en te donker is."

Beter samenleven

Etty Hillesum was een joodse vrouw die een groot deel van haar leven in Deventer woonde. Ze werd in 1943 op 29-jarige leeftijd in Auschwitz door de Duitsers vermoord. Haar gedachtegoed - beter samenleven - is onder meer door haar dagboeken bewaard gebleven.
Meima wil van het Etty Hillesum Centrum (EHC) een plek met een moderne uitstraling maken. Met eigentijdse lesprogramma' en actuele exposities in een fris, licht en open gebouw. 

Doneren

Voor de aanpassing is 360 duizend euro nodig. De gemeente heeft inmiddels 50 duizend euro toegezegd, het EHC heeft zelf ook geld opzij gelegd. Fondsen worden aangeschreven om te helpen. "Maar we doen een beroep op bedrijven en particulieren om ook te doneren."

Anti Discriminatie

Het geld is ook nodig om het Anti Discriminatie Meldpunt Deventer - een taak die het EHC ook op zich heeft genomen - nog beter te laten functioneren. "We willen in dat opzicht meer gaan doen aan preventie", aldus Meima.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.