nieuws

Stakingen bij vleeswarenproducenten in Overijssel om cao

Werknemers van diverse vleeswarenfabrieken van Zwanenberg Food Group, Stegeman en Terbeke gaan staken omdat ze niet blij zijn met hun cao. Wanneer het werk wordt neergelegd en voor hoe lang, is niet bekend.
Er wordt onder meer gestaakt op de locaties in Almelo, Deventer, Raalte en Wijhe. Hoeveel medewerkers het werk neerleggen, is onduidelijk. 
In de fabrieken worden ham, filet americain, diverse worstsoorten en andere vleeswaren geproduceerd. 

Cao
Volgens Wilma Daams, vakbondsbestuurder FNV Voedingsindustrie, worden de medewerkers 'al jaren niet met respect behandeld'.
"Zij moeten steeds meer geven en flexibeler werken, maar krijgen niks terug. Op alles wordt beknibbeld: van reiskosten tot ploegentoeslagen, steeds ten koste van de medewerkers. Dat is de reden dat de medewerkers nu staken. Behalve ietsje meer loon krijgen ze geen inhoudelijke verbeteringen van de cao. De werkgevers houden zich stil, dus laten de werknemers door stakingen van zich horen."

Ultimatum

FNV Voedingsindustrie heeft in een ultimatum diverse eisen neergelegd bij de werkgevers in de vleeswarenindustrie. De medewerkers eisen met terugwerkende kracht een loonsverhoging van drie procent per 1 augustus 2017 en een verhoging van 2,5 procent per 1 augustus 2018. Ook zijn er voorstellen over pensioenpremies.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.