nieuws

Tientallen werknemers Stegeman voeren actie voor de poort in Wijhe

Ruim tachtig medewerkers van vleeswarenproducent Stegeman voeren sinds vanochtend in Wijhe en Deventer actie voor een betere cao. De werknemers hebben het werk sinds gisteravond neergelegd, voornamelijk om loonsverhoging.
"De werkgevers zijn de afgelopen jaren verwend", zegt Gerrit van Diepen van vakbond FNV. "Jarenlang hebben wij onze looneisen aangepast omdat het slecht ging." De vakbond wil dat de werknemers daar nu voor worden gecompenseerd.
"We willen een goede loonsverhoging, respect van de werkgevers en betere voorwaarden." 

Geen einddatum

De stakingen vinden plaats bij fabrieken in het hele land. En dat duurt net zo lang totdat er resultaat is geboekt. "We hebben geen einddatum. Het kan maar zo zijn dat, als de staking langer duurt, er minder vleeswaren in de winkel liggen", zegt Van Diepen.
De stakende werknemers gaan naar Eetcafé De Oranjerie in Wijhe. "Daar gaan we mensen inschrijven en bespreken welke acties we nog meer gaan voeren."

Ultimatum

De medewerkers eisen met terugwerkende kracht een loonsverhoging van drie procent per 1 augustus 2017 en een verhoging van 2,5 procent per 1 augustus 2018. Ook zijn er voorstellen over pensioenpremies.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.