nieuws

Orkaan Maria brengt vrienden uit Haaksbergen en Dominica weer bij elkaar

Ze ontmoette hem jaren geleden op het eiland Dominica tijdens een vakantie. Ze werden vrienden. De schok was bij Caro Woudstra dan ook groot toen ze hoorde dat haar Caribische vriend gewond raakte tijdens orkaan Maria afgelopen september.
"Toen ik hoorde van de orkaan, dacht ik direct aan hem, aan Cuthbert Prosper", vertelt Caro. "Ik heb toen direct een bericht gestuurd, maar het duurde ruim een maand voordat ik een reactie kreeg."
Nadat Cuthbert aan Caro laat weten dat hij gewond is geraakt en in het ziekenhuis in London is opgenomen, twijfelt Caro geen moment. "Ik ben dit weekend naar Londen gegaan om hem na 16 jaar weer op te zoeken. Het was een ontmoeting zoals je ook vaak in het televisieprogramma Spoorloos ziet", glundert ze. 

Paniek

De vrienden Cuthbert en Caro praten het hele weekend over orkaan Maria. Vooral de impact die dat op haar vriend heeft gehad. "Hij vertelde dat hij op het moment van de orkaan in paniek door het huis rende. Het ergste vond hij dat mensen na de ramp veranderden. Er werd gevochten om water."
Inmiddels gaat het beter met Cuthbert. In februari volgend jaar gaat hij weer terug naar huis. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.