nieuws

Extra informatiebijeenkomst gaswingebied Eesveen: "We hebben de inwoners onderschat"

Bezoekers tellen hun vragen
Bezoekers tellen hun vragen
Opnieuw kregen inwoners van Eesveen en omstreken vandaag de gelegenheid hun vragen te stellen over de gaswinningsplannen van Vermilion. Twee weken terug verliep de bijeenkomst zeer chaotisch en druk, en dus organiseerde het ministerie van Economische Zaken een nieuwe samenkomst.

Onderschat

"We hebben de bewoners van het gebied hier onderschat", bekent Jan Bosch van het ministerie. Hij had niet verwacht dat de gasplannen in Eesveen zo leven bij de bevolking.
"Na een evaluatie hebben we besloten een nieuw moment te organiseren."

Ruimer de tijd

Opnieuw waren gasbedrijf Vermilion, het ministerie, als ook de Staatstoezicht op de Mijnen aanwezig om de zorgen van de bevolking op te vangen. Daar kregen ze nu ruimer de tijd voor en het aantal bezoekers spreidde zich over de dag."
Die vragen richtten zich vooral op de trillingskansen en de bodemdaling. "Het gaat om de centen", zegt een bezoeker. "Ik wil weten hoeveel mijn huis in waarde daalt."

Zienswijze

Ook was er de gelegenheid om een zienswijze in te vullen. Daarvoor is tot 14 december de tijd. Wanneer een zienswijze is ingevuld, ontstaat de mogelijkheid tot het maken van bezwaar tegen de plannen. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.