nieuws

Hele dag minder treinen Deventer - Amersfoort

Station Deventer
Station Deventer
Vanwege het winterse weer heeft de NS vandaag een aangepaste dienstregeling. Op veel trajecten rijden minder treinen, onder meer tussen Deventer en Amersfoort.
Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier of elke tien minuten. Op die manier proberen ProRail en de NS ruimte te creëren om eventuele problemen sneller op te lossen.
In Overijssel vallen de gevolgen van de sneeuw voor het treinverkeer vooralsnog mee. Alleen vanaf Deventer moeten reizigers rekening houden met minder intercity's richting Amersfoort.

'Houd weerbericht en reisplanner in de gaten'

De NS adviseert reizigers om de weerberichten goed in de gaten te houden en vlak voor de reis de reisplanners te raadplegen. Ondanks de aangepaste dienstregeling moeten reizigers rekening houden met langere reistijden, extra overstappen en drukte in de treinen.

Code oranje

Ook op de weg ontkomen forenzen niet aan het winterse weer. Voor vanochtend kan vooral de gladheid tot problemen leiden.
Later op de dag gaat het weer flink sneeuwen en dat kan voor een erg drukke avondspits zorgen. Het KNMI heeft dan ook code oranje afgekondigd vanaf 14.00 vanmiddag.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.