nieuws

Zwolse fietskoeriers Cycloon trotseren sneeuw tijdens code rood

Grote problemen voor de bezorgdiensten vandaag tijdens de hevige sneeuwval in Overijssel. Pakketdiensten hadden te kampen met vertraging en maaltijdbezorgers hielden hun fietskoeriers tijdens code rood omwille van de veiligheid binnen. Maar de fietskoeriers van Cycloon uit Zwolle stapten gewoon op de pedalen.
Volgens Jonneke Sterk van Cycloon was het 'een kwestie van door bikkelen'. De organisatie heeft geen moment overwogen om het niet te doen.

Warme douche en koffie

"Natuurlijk is dit weer uitzonderlijk, maar we hebben fietsen met spike banden. Onze fietskoeriers zijn ervaren bezorgers die weten wat ze doen. De kou is een probleem omdat je kleren door de sneeuw doorweekt raken. Maar een kop koffie en een warme douche na een bezorgrondje van pakweg twee uur doen wonderen", aldus Sterk.
Haar collega Robert de Vries beaamt dat. "Het gaat wel. Zwolle strooit altijd goed en je moet de zwaar beladen fiets gewoon sturen waar die heen wil. Als hij dan even dreigt weg te glijden, moet je gewoon meesturen en corrigeert hij zichzelf wel weer", zegt de Zwollenaar, die zelf onderweg tijdens zijn bezorgronde een aantal weggegleden voertuigen tegenkwam.

Onverantwoord

Veel landelijke maaltijdketens met fietskoeriers dachten er vandaag anders over en hielden de bezorgers in de grote steden tijdens code rood thuis. Onder meer Foodora en Thuisbezorgd vonden het onverantwoord om hun fietskoeriers de straat op te sturen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.