nieuws

Wint Jeangu Macrooy nu wel een Edison Award?

De Enschedese zanger Jeangu Macrooy is genomineerd voor de meest prestigieuze muziekprijs in Nederland: een Edison Award. "Ik was er niet zo mee bezig, dus ik ben echt verrast", vertelt Macrooy koel.
Vandaag maakte de organisatie bekend dat Macrooy met zijn debuutalbum 'High On You' is genomineerd in de categorie 'Beste Album'. "Mijn management wist al van mijn nominatie en heeft dat goed geheim gehouden", aldus de zanger.
Het management van de Surinamer heeft tot op het laatste moment de lippen strak op elkaar gehouden. "Op televisie zag ik pas dat ik ben genomineerd", lacht de genomineerde. 

Concerten in Suriname

De singer-songwriter verhuisde drie jaar geleden van Paramaribo naar Enschede om daar aan het ArtEZ Conservatorium te studeren. Deze maand keert Macrooy tijdelijk terug naar zijn vaderland om drie concerten te geven.

Nieuwkomer

Vorig jaar was de zanger nog in de race in de categorie 'Beste Nieuwkomer', maar zag hoe rapper Lil' Kleine met de prijs aan de haal ging.
Op maandag 12 februari is in Amsterdam de Edison Pop-uitreiking en weet Jeangu Macrooy of hij dan wél een Edison Award op zijn schouw kan zetten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.