nieuws

Pop-up restaurants ROC van Twente in kerstsferen

Vandaag en morgen worden er weer verschillende pop-up restaurants georganiseerd door studenten van het ROC van Twente. Een nerveuze gebeurtenis voor de examenkandidaten van de horecaopleiding.
Het atrium van de ROC-locatie is voor de gelegenheid geheel omgetoverd in kerstsferen. Studenten van de opleiding 'Manager/ondernemer horeca', moeten laten zien dat ze beschikken over vaardigheden om een 'mini-restaurant' op te zetten.
In groepjes van vier studenten zijn ze verantwoordelijk voor de inrichting van het restaurant en de personele planning. Maar ook op de menu- en wijnkeuze worden de leerlingen beoordeeld.

Totale plaatje

Ook het financiële gedeelte, de pr en afspraken met leveranciers moeten ze zelf regelen. Per avond ontvangen ze ruim 300 gasten.
De examenkandidaten worden beoordeeld door horecaondernemers uit de regio. "Wij letten vooral hoe ze de onderdelen managen, maar we eten ook een hapje mee. Het gaat om het totale plaatje", zegt praktijk examinator Sabine Dujardin.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.