nieuws

Zorgen op drukbezochte informatieavond N35

Ongeveer 150 belangstellenden hebben vanavond de informatieavond over het nieuwe tracé van de N35 tussen Nijverdal en Wierden bezocht. Het weggedeelte wordt over een lengte van zeven kilometer verbeterd naar een twee keer tweebaansweg, waar straks honderd kilometer per uur gereden mag worden.
De informatieavond is de aftrap van een periode van zes weken, waarin mensen nog opmerkingen of bezwaar kunnen maken tegen de aanleg van het nieuwe weggedeelte.

Aanleg start 2020

Rijkswaterstaat is van plan om in 2020 met de aanleg te beginnen. Kosten; ruim 104 miljoen euro, waarvan de regio ruim 64 miljoen euro voor haar rekening neemt.
In het nieuwe weggedeelte komen straks een aantal ongelijkvloerse kruisingen, een tunnel en een ecoduct. Het oude weggedeelte van de N35 gaat dienst doen als fietssnelweg.

Zorgen over verkeersdruk en geluidoverlast nieuwe N35

Over het algemeen zijn mensen blij met de komst van het verbeterde weggedeelte. Het komt de doorstroom van het verkeer ten goede en verhoogd de verkeersveiligheid. Toch waren er gisteravond ook zorgen, onder
meer over toename van de verkeersdruk en geluidoverlast.
Een aantal bewoners heeft gisteravond al bezwaar gemaakt tegen een te hoge geluidbelasting. Ze willen extra geluidwerende maatregelen bij de aanleg van het nieuwe weggedeelte.

Verhuizen

Verder zijn de bewoners van zeven omliggende huizen op dit moment in gesprek met Rijkswaterstaat over de verkoop van hun huis. De panden moeten gesloopt worden, omdat ze op het grondgebied liggen dat Rijkswaterstaat nodig heeft voor de aanleg van het nieuwe weggedeelte van de N35.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.