nieuws

Chinese investeerder verkoopt panden in Giethoorn

Giethoorn
Giethoorn
Vastgoedinvesteerder Yu uit Steenwijk verkoopt een aantal van zijn panden in Giethoorn, dat meldt de Stentor. De Gieterse bevolking verweerde zich eerder tegen de plannen van de Chinees, maar nu betuigt Yu spijt. "Ik liep te hard van stapel."

Bed and Breakfast

Hsu Lai Yu is een belangrijke speler op de vastgoedmarkt in Giethoorn. Door de groeiende toeristenstroom in het dorp proberen investeerders er een graantje van mee te pikken.
Yu had plannen om een woning aan het Binnenpad, een belangrijke toeristische straat in het dorp, te verbouwen tot bed and breakfast. Maar dat zagen de inwoners niet zitten. 

Spookdorp

"Goed nieuws, want we willen niet dat de woningen in de winter leeg komen te staan", zegt Evert van Dijk van het Gieters Belang. In de winter zijn er minder toeristen, waardoor de kans bestaat dat de woningen niet worden bewoond. "Dat is vooral een van de grootste angsten hier, het moet geen spookdorp worden."

Te snel gegaan

Nu ziet Yu in dat hij te snel is gegaan, vertelt hij tegen De Stentor. Hij doet de woningen van de de hand, maar behoudt zijn fiets- en bootverhuur, taxidienst en winkel. 
Hij zegt terughoudender te willen zijn en het contact met de inwoners te versterken. "Ik nodig iedereen uit voor een kopje koffie." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.