nieuws

Motie moet minister dwingen fileproblemen A1/A35 snel aan te pakken

De fileproblemen op de A1/A35 tussen de knooppunten Azelo en Buren en op de A1/A30 bij Barneveld moeten zo snel mogelijk worden aangepakt. Dat vinden coalitiepartijen CDA, VVD en ChristenUnie in de Tweede Kamer.
De partijen dienden eerder deze week een motie daarvoor in. Tweede Kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen was één van de indieners van die motie. 
Von Martels vindt dat er vooral op het Twentse stuk van de A1 te vaak files staan. "Er moeten zo snel mogelijk maatregelen worden genomen." 

Geen urgentie

Of de motie het haalt is de vraag, want minister Cora van Nieuwenhuizen van Verkeer vindt een versnelde aanpak niet nodig. De urgentie is er volgens haar niet, omdat uit een capaciteitenanalyse blijkt dat het daar niet druk genoeg voor is op de weg. 
"Dat is niet hoopgevend," beseft Kamerlid Von Martels. "Maar de ChristenUnie en de VVD steunen de motie al, we rekenen op meer partijen."
De Tweede Kamer stemt volgende week over de motie. Als een meerderheid de motie steunt, dan wordt de minister gedwongen om het fileprobleem snel op te lossen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.