nieuws

Onderzoek of chemische bedrijven in Overijssel zich aan milieuregels houden

Gedeputeerde Monique van Haaf gaat uitzoeken of chemische bedrijven in Overijssel zich houden aan de milieuregels. Dat liet Van Haaf vanmiddag weten na vragen van de SP.
De SP vermoedt dat drie op de vier chemische bedrijven de milieuregels aan hun laars lappen. Aanleiding is de de documentaire ‘Beerput Nederland’ die onlangs werd uitgezonden, waar de kwestie werd aangekaart. Burgers worden volgens SP-Statenlid Harry Broekhuijs de dupe, omdat die worden blootgesteld aan grote gevaren voor het milieu en de volksgezondheid.
SP had om een Overijssels onderzoek gevraagd naar misstanden in de chemische industrie. Broekhuijs wil dat vooral gekeken wordt naar bedrijven als AkzoNobel en de Nederlandse Aardolie Maatschappij.

Onaangekondigde controles

Ook pleit de SP voor meer onaangekondigde controles bij chemische bedrijven. Gedeputeerde Van Haaf wil zover nog niet gaan. Volgens haar moet eerst gekeken worden of er in Overijssel echt iets aan de hand is. Daarbij meldde ze dat de provincie al onaangekondigde controles uitvoert bij bedrijven. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.