nieuws

Ophef bomenkap in woonwijk Ommen: 'Dit hadden we niet afgesproken'

De gemeente Ommen gaat een groep van negentien eiken kappen in de woonwijk Dante in Ommen. "Maar dat zijn monumentale eiken", zegt Arend Spijker, bestuurslid van Vereniging voor Natuur en Milieu Vechtstreek. "We hadden afgesproken om zulke bomen juist niet te kappen."Â
De eiken staan in een parkje achter de tuinen van omwonenden aan de Zwaluwstraat. Deze bomen geven overlast voor de omwonenden en zouden het zonlicht tegenhouden. 
De omwonenden dienden een verzoek in om de bomen te laten kappen en de gemeente stemde in. Tot grote verbazing van Arend Spijker, bestuurslid van Vereniging voor Natuur en Milieu Vechtstreek.

'Niet afgesproken'

"Ik was stomverbaasd dat deze monumentale eiken tóch een witte streep kregen van de gemeente. Ze worden dus toch gekapt", zegt Spijker.
Hij is 'erg teleurgesteld' en voelt zich belazerd dat de gemeente de eiken zal kappen, ondanks dat ze beschermd zouden moeten zijn. Gemeente Ommen zou zich niet aan de afspraken hebben gehouden, meent Spijker.
"We hebben als vereniging meerdere keren met gemeente Ommen gepraat om het bomenbeleidsplan vorm te geven. Daarin spraken we af dat we monumentale bomen zouden besparen als er gekapt zou moeten worden."

Geen afspraken

De gemeente laat echter weten dat dit niet zo specifiek is afgesproken met de vereniging. "We hebben dat nooit zo toegezegd. Dit is een verschil van interpretatie. De bomen geven overlast en mogen gekapt worden en alles verloopt volgens protocol", zegt Aly Luth, woordvoerder van gemeente Ommen.
De bomen worden waarschijnlijk deze week nog gekapt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.