nieuws

Leden vakbonden stemmen unaniem in met sociaal plan ZGT

De leden van vakbonden NU'91, CNV, FNV en FBZ hebben begin van de avond unaniem ingestemd met het sociaal plan voor ZGT. Dat zegt NU'91-woordvoerder Gorrit Smit.
In de ziekenhuizen in Almelo en Hengelo konden leden van de vakbond stemmen over het sociaal plan, dat identiek is aan het plan dat eerder voor Medisch Spectrum Twente werd gebruikt. Circa 50 personen kwamen daar op af. Zij waren unaniem in hun oordeel en stemden in het met sociaal plan.
"Dat is een teken dat de mensen het sociaal plan en de brief hebben gelezen", zegt Smit. "Ze denken: het ziet er goed uit, daar hoef ik niet naar toe." 

Sociaal plan

Ziekenhuis ZGT verkeert in zwaar weer. Door de financiële situatie verdwijnen er 150 banen. Met het sociale plan verwacht Smit dat er niemand gedwongen hoeft te worden ontslagen. Eerst wordt er intern gekeken of mensen een andere functie kunnen krijgen.
Smit: "Vervolgens is er een mobiliteitsperiode van dertien maanden, waarin wordt gekeken of mensen kunnen worden gedetacheerd. Daarna volgt, mocht dat geen uitkomst bieden, een gesprek welke maatregelen dan kunnen worden genomen."
Het sociaal plan gaat in per 1 januari 2018. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.