nieuws

Dickens Festijn Deventer; 27e editie met Victoriaanse dansen

Ieder jaar probeert het Deventer Dickens Festijn te vernieuwen. Dit jaar is er voor het eerst een feest van Mr. Fezziwig.
Bezoekers kunnen in de Bergkerk een kijkje kunnen nemen op het feest van Mr. Fezziwig uit ‘A Christmas Carol’. Daarbij worden authentieke Victoriaanse dansen uitgevoerd door The Meryton Society

950 personages

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie op zaterdag 16 en zondag 17 december in Deventer. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden.
Het Dickens Festijn is beide dagen van 11.00-17.00 uur en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. Voor het festival is een wachttijd in de Keizerstraat van ongeveer een uur.

Niet treuren

"Maar daar moeten mensen niet om treuren", aldus Emmy Strik, grondlegger van het festijn. "Want er is tegenwoordig zoveel leuks te zien vanuit de wachtrij. Je zou bijna kunnen zeggen dat mensen alleen al voor de wachtrij naar Deventer moeten komen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.