nieuws

Hardenberg en Zwolle in de race voor titel "Meest toegankelijke gemeente"

De gemeente Hardenberg en Zwolle zijn nog steeds in de race voor de titel "meest toegankelijke gemeente van Nederland". Zwolle staat momenteel op een derde plek en Hardenberg op plaats twee. De gemeenten zijn zo ingericht dat mensen met een beperking ook makkelijk kunnen functioneren.Â
"De afgelopen jaren hebben wij verschillende gebouwen gebouwd en daarbij hebben wij rekening gehouden met mensen met een beperking", vertelt wethouder Douwe Prinsse uit Hardenberg. "Om een paar voorbeelden te noemen; we hebben automatische deuren, brede gangpaden en liften in het zwembad."

Visuele beperking

Ook biedt de gemeente werkplekken voor mensen met een handicap. Erwin Alers is één van hen. Hij heeft een visuele beperking.
De gemeente heeft zijn toetsenbord aangepast en zijn geleidehond Sara is ook welkom. "Ik heb een toetsenbord met braille", licht Alers toe. "Van de leverancier heb ik begrepen dat ze niet vaak zulke bereidwillige gemeenten meemaken." 

Winnaar

In de vijf overgebleven steden (Goes, Katwijk, Zwolle, Hardenberg en Ermelo) volgt binnenkort een uitgebreid onderzoek, waarna de winnaar op 1 maart volgend jaar wordt uitgeroepen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.