nieuws

Saxion-bestuurder en Zwolse hoogleraar benoemd tot Officier

Overijsselaars krijgen onderscheiding
Overijsselaars krijgen onderscheiding
Saxion-bestuurder Wim Boomkamp en de Zwolse emeritus hoogleraar Mart van Lieburg zijn vanmiddag koninklijk onderscheiden. Beiden zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Bijzonder hoogleraar Van Lieburg kreeg de onderscheiding opgespeld door de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer. Dat gebeurde tijdens een jaarlijks symposium over de medische geschiedenis, waarvan Mart van Lieburg grondlegger is.
Van Lieburg werd onderscheiden voor zijn gezaghebbende en grensverleggende verdiensten op het gebied van de medische geschiedenis. Hij is het landelijk boegbeeld van de medische geschiedenis en was als onderzoeker en docent ‘enig in zijn soort’.

Saxion-bestuurder

Wim Boomkamp kreeg de onderscheiding opgespeld door burgemeester Theo Schouten van Oldenzaal tijdens zijn afscheid als collegevoorzitter van Saxion. Boomkamp is jarenlang buitengewoon succesvol geweest om de internationalisering in het hoger beroepsonderwijs op een hoger plan te brengen.
Ook zette hij zich in voor de economische ontwikkeling en profilering van de regio Twente. Zo is hij al vele jaren op diverse terreinen actief in het bestuur van de Taskforce economie Twente, de Economic Board, de Stichting Twente Branding en de Twente Board. Zo was hij als voorzitter nauw betrokken bij de totstandkoming van de Twente Index en was hij verantwoordelijk voor de inbedding daarvan binnen Kennispunt Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.