nieuws

Creatieve Coöperatie Zwolle zamelt kerstpakketten in voor zzp'ers

Het kerstpakket; een blik ragout, lekkere chips en chocolade en misschien wel als extraatje een grillpan of een mini-blender. Ondanks dat we er allemaal wat van vinden zijn de meeste mensen blij met het geschenk van hun baas. Maar als zzp'er heb je in feite geen baas en dus geen pakket.
In Zwolle hebben de mensen van de stichting Creatieve Coöperatie daar wat op bedacht; iedere zzp'er kan een donatie doen door een zelf samengesteld pakket in te leveren. Dat wordt dan verspreid onder andere zelfstandigen zonder personeel die meedoen aan actie. In ruil voor het ingeleverde kerstpakket krijgt de ondernemer er een ander voor terug.

Creatieve oplossing

Bij de Creatieve Coöperatie denken ze in oplossingen, aldus Marije van Regenmortel van KijkMedia.
"Het is een leuke gelegenheid om wat voor elkaar te betekenen, bovendien kan je met je eigen samengestelde kerstpakket, wat dus wordt doorgegeven, jouw bedrijf onder de aandacht brengen. Twee vliegen in een klap. Het hoeft geen duur pakket te zijn, wees creatief en vooral leef je uit op wat moois."
In Zwolle hopen ze dat veel mensen meedoen. "Het is toch een beetje de kerstgedachte en ook als je als rechtsvorm een BV, VOF of NV hebt mag je meedoen, ook mensen met een kleine beurs kunnen meedoen. Die kunnen misschien hun bedrijf onder de aandacht brengen door een tegoedbon voor werkzaamheden in te leveren."

Eigen keuze

Dat zzp'ers er zelf voor kiezen om zelfstandig te werken is volgens de initiatiefnemers juist de kracht van deze actie.
"Wij zijn gewend om alles zelf te regelen, regelgeving, verzekeringen en dus ook een kerstpakket. Wij zijn niet zielig, maar natuurlijk vindt iedereen het leuk om in deze tijd een pakket te krijgen. Ook de zzp'er, daarom hebben wij dit bedacht."
De kerstpakketten kunnen vanaf vandaag tot en met woensdag 21 december worden ingeleverd aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle. Donderdag worden ze per fietskoerier rondgebracht naar de deelnemende zzp'ers. Daarom kunnen alleen ondernemers uit Zwolle meedoen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.