nieuws

Beddenfabrikant Auping uit Deventer op het matje over 'foute' reclame over eendendons

Kritiek op Auping om dons
Kritiek op Auping om dons
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights sleept beddenfabrikant Auping voor de Reclame Code Commissie. Ze zegt dat het bedrijf een te rooskleurig beeld geeft van de herkomst van het dons dat bijvoorbeeld voor dekbedden wordt gebruikt. Auping bestrijdt de beschuldiging fel.
Op de eigen site van Auping staat dat het goed gesteld is met het welzijn van eenden en ganzen. Zo zouden er geen levende eenden geplukt worden en zouden de dieren niet gedwongen gevoederd worden, aldus Auping. De beddenfabrikant spreekt van 100% verantwoord dons. 

Ernstige gezondheidsproblemen

Daar is Animal Right het niet mee eens, zegt directeur Robert Molenaar: "Het dons is afkomstig van eenden die gefokt worden op snelle groei en gewicht, wat leidt tot ernstige gezondheidsproblemen. Bovendien kunnen de eenden hun natuurlijke gedrag niet uiten, omdat ze opgesloten zitten in dichte schuren en niet beschikken over zwemwater."
Auping houdt zich wel aan de criteria voor het keurmerk Responsible Down Standard (RDS), maar die is volgens Animal Rights niet goed genoeg.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.