nieuws

Siemens in gesprek over overname vestiging Hengelo

Siemens is in overleg met meerdere partijen om te onderzoeken of de vestiging in Hengelo overgenomen kan worden. Daarom wordt er vooralsnog geen adviesaanvraag tot sluiting ingediend bij de ondernemingsraden.
"We willen onze mensen natuurlijk geen valse hoop bieden, maar ik kan wel zeggen dat we met partijen buiten Siemens in gesprek zijn over een duurzame toekomst van onze locatie Hengelo", zegt Huub Banus, directeur Power & Gas Siemens Nederland en locatiedirecteur. 
"Helaas kunnen we daar op dit moment niet meer over zeggen. Dit proces is gebaat bij zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid. Met de vakbonden en de ondernemingsraden hebben wij afgestemd de adviesaanvraag uit te stellen en alle opties eerst serieus te onderzoeken."

Sluiting Siemens
Siemens maakte onlangs bekend de vestiging in Hengelo te sluiten. Bij een eventuele sluiting verliezen zeshonderd mensen hun baan.

Volgens een woordvoerder van Siemens is het niet waarschijnlijk dat het gaat om een overname van de productie van de apparaten die nu worden gemaakt. Wel is er interesse in locatie en werknemers.

Zorgvuldigheid belangrijker
De aanpak wordt gesteund door de ondernemingsraden en de vakbonden.
"In goed overleg zijn we overeengekomen dat zorgvuldigheid belangrijker is dan snelheid. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen wij dit ook met u delen. Uiteraard zult u begrijpen dat we eerst belanghebbenden zoals onze medewerkers, ondernemingsraad en vakbonden informeren, voordat we hiermee naar buiten treden."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.