nieuws

Rouw op provinciehuis om slachtoffer verkeersdrama rond tweelingzussen

Een medewerkster tekent het condoleanceregister ter nagedachtenis aan de verongelukte oud-collega.
Een medewerkster tekent het condoleanceregister ter nagedachtenis aan de verongelukte oud-collega.
De politie heeft het onderzoek naar het verkeersdrama in Havelte, waarbij een tweeling uit Zwolle om het leven kwam, definitief afgerond.
De 63-jarige tweelingzussen kwamen dit weekeinde door verdrinking om het leven toen ze met hun auto in de Drentsche Hoofdvaart belandden.

Mysterie

De exacte toedracht zal volgens een zegsman van de politie vermoedelijk altijd onduidelijk blijven. Het ongeluk gebeurde op een recht stuk weg, er was geen sprake van gladheid, er waren geen remsporen en bij technisch onderzoek zijn er geen mankementen aan de auto aan het licht gekomen. “Er waren meerdere ooggetuigen, maar ook dat heeft geen duidelijkheid opgeleverd.”

Herdenkingsplek

Intussen heerst op het provinciehuis in Zwolle grote verslagenheid. Een van de zussen heeft hier ruim veertig jaar gewerkt en was nog maar net met pensioen.
Terwijl de rest van het provinciehuis in kerstsfeer is gehuld, is in een aparte kamer een herdenkingshoekje met condoleanceregister ingericht. “Daar wordt veel gebruik van gemaakt. José heeft hier lang gewerkt en veel mensen kenden haar”, aldus een woordvoerder van de provincie.

Rouwadvertentie

“José was een enthousiaste collega die met aandacht, humor en gedrevenheid altijd oog had voor haar werk en collega’s”, aldus de provincie in de rouwadvertentie over haar gepensioneerde medewerkster.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.