nieuws

Het is zover: vloer van Deventerse filmtheater De Viking is gelegd

De bouw heeft weken stilgelegen, maar de vloer voor filmtheater De Viking in Deventer ligt er dan eindelijk. Vrijdag zijn de laatste twee vloerplaten op hun plek gelegd.
De platen van beton en staal zijn van Duitsland naar Deventer verscheept om een goede basis te leggen voor het filmtheater. Door de constructie van de vloerdelen wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld.

2019 open

Als de bouw van het filmtheater niet nog meer vertraging oploopt, zal De Viking in het voorjaar van 2019 haar deuren openen.
De nieuwbouw biedt extra filmzalen met meer stoelen en meer films. Daarnaast is er in de toneelzaal extra ruimte voor bezoekers.

Hoofdpijndossier

Het filmtheater heeft zich tot een waar hoofdpijndossier ontwikkeld. In de gemeenteraad van Deventer is al vaak over  De Viking gesproken, vooral over de daaraan klevende kosten.
Vooraf werd er 10 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bouw, maar de kosten zijn al opgelopen naar 15 miljoen.

Gevloerd

Het project De Viking bereikte afgelopen zomer zijn dieptepunt. De gemeenteraad gaf te kennen geen vertrouwen meer te hebben in de toenmalige wethouder Robin Hartogh Heys. De wethouder kon zijn biezen pakken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.