nieuws

Voor de honden naar De Lutte om het vuurwerk te ontlopen

Voor veel dieren is deze periode een verschrikking. Door de knallen van het vuurwerk worden ze vaak doodsbang. Voor eigenaren van bijvoorbeeld honden is een vuurwerkvrij vakantiepark of een huisje in het buitengebied een oplossing. Zoals voor de familie Van Weeren uit Oldemarkt. Zij brengen hun jaarwisseling samen met hun twee hondjes door in een huisje in De Lutte.
"We doen dit voor de vierde keer, vanwege onze honden", vertelt Johan van Weeren. "Eentje is heel erg bang voor vuurwerk. We hebben één jaarwisseling thuis doorgebracht en toen bleek hij zoveel last van het vuurwerk te hebben, dat we er voor gekozen hebben om weg te gaan met oud en nieuw."

Beschoten

"Het hondje komt uit Kroatië en is daar onder meer beschoten. Er zitten nog twee kogels in zijn lijfje. Vandaar dat hij bang voor vuurwerk is."
Het gezin kwam uiteindelijk uit in De Lutte uit en dat bevalt ze tot nu toe prima. "Het carbidschieten hoor je ver weg wel, maar daar hebben de honden geen last van. Voor de rest is het relatief rustig in de straat."
Zelf vindt het gezin vuurwerk wel leuk. "We doen het voor de honden. Als die er straks niet meer zijn, moeten we maar kijken of we een hond nemen die misschien geen last van het vuurwerk heeft."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.