nieuws

Werkgevers Openbaar Vervoer doen dringend beroep: staak niet

Staking in streekvervoer dreigt
Staking in streekvervoer dreigt © Flickr Creative Commons / Harry_nl
De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) heeft vakbonden FNV en CNV vanochtend nogmaals nadrukkelijk uitgenodigd om verder met elkaar in gesprek te gaan over de nieuwe cao OV. Vandaag verstrijkt het ultimatum van de vakbonden en een landelijke staking dreigt.
Werkgevers hebben de bonden opgeroepen om de voorgenomen staking die reizigers dupeert niet door te zetten. Het ultimatum verloopt vandaag om 12.00 uur en de werkgevers hebben aangegeven het ultimatum te laten passeren. Gevolg is dat er donderdag mogelijk 24 uur lang gestaakt wordt.
Toiletbezoek 
De vakbonden braken eind vorig jaar het cao overleg af. Tijdens de onderhandelingen is gebleken dat een aantal werknemers aangeeft dat de werkdruk in hun beleving is toegenomen en dat er in roosters onvoldoende gelegenheid is voor een toiletgang.
De werkgevers zijn van mening dat iedereen tijdens zijn werk naar het toilet moet kunnen als dat nodig is. Daar wordt in de roosters ook rekening mee gehouden. Een centrale regeling in een cao vinden de werkgevers geen logische keuze.
 
De werkgevers zien wel ruimte om door te kunnen praten en hebben de bonden hiertoe vanochtend nogmaals uitgenodigd. Voor een landelijke staking, die zoveel mensen dupeert is volgens de werkgevers geen aanleiding.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.