nieuws

Wanhopige familie begint nieuwe zoekactie naar vermiste man

De oproep van de familie
De oproep van de familie © Bewerking RTV Oost
De Twentse familie van de vermiste Frans Mistrate Haarhuis (66) is een nieuwe zoekactie begonnen. Frans Mistrate Haarhuis liep vlak voor de jaarwisseling weg vanuit een GGZ-instelling in Hoogeveen. Sinds donderdagavond heeft de politie hem ook officieel als vermist opgegeven.
Mistrate woonde 45 jaar in een boerderij bij Zenderen, maar moest daar weg vanwege de aanleg van een vuilstort. Sindsdien woont hij met zijn gezin in Drenthe.

Terug naar oale groond
“Omdat een zoekactie in en rond Hoogeveen – waarbij ook speurhonden zijn ingezet – niets opleverde, hebben we ook bij de boerderij in Zenderen gezocht. Omdat we er rekening mee hielden dat hij terug wilde naar ‘oale groond’. Maar dat leverde helaas niets op”, zo laat een woordvoerder namens de familie weten.

Pamfletten
De intussen wanhopige familie heeft daarom nu op meerdere plekken in Drenthe pamfletten met de foto van Mistrate Haarhuis opgehangen.

Politie
Aanvankelijk stelde de politie zich nog terughoudend op, maar kijkt nu ook nu ook actief uit naar de vermiste geboren tukker.
Mistrate Haarhuis is 30 december vanuit de GGZ-instelling aan de Amshoffweg in Hoogeveen met onbekende bestemming vertrokken. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Hij is brildragend. Verder droeg hij een bruine broek, blauw overhemd en blauwe sweater en bruine sneakers. Mistrate Haarhuis is 1.76 meter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.