nieuws

School Oldenzaal wordt al drie jaar geteisterd door vandalisme

Basisschool De Esch uit Oldenzaal wordt al drie jaar geteisterd door vandalisme. Directrice Lidy Groeneveld is het zat. "Soms moeten wij meerdere keren per week rommel opruimen die niet bestemd is voor de ogen van onze groepen. Het is geen veilige situatie."
Bij de school wordt vaak sterke alcohol, blikjes en sigaretten gevonden. Ook is er vaak sprake van brandstichting en vernieling. 

Kapotte ruiten

De school heeft veel interieurschade. De teller wat betreft de kapotte ruiten staat inmiddels op negen en er zijn ook tal van andere vernielingen. 
Toch heeft Groeneveld niet het idee dat de gemeente er bewust van is. "Het is een gebouw van de gemeente, dus dan zou je wel verwachten dat ze zich hier druk om maken. Tot nu toe hebben wij dit idee nog niet, wij hebben adviezen nodig hoe we dit kunnen weren. Maar, die krijgen we niet."

Daders in beeld

Groeneveld heeft de daders wel zeker in beeld. "Ik weet om wie het gaat en ik heb dat ook aan de politie doorgegeven. Ze kunnen alleen hier nog niet zo veel mee. De jongens en meisjes moeten op heterdaad worden betrapt."   

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.