nieuws

Omwonenden willen N35 bij Wierden verlagen, 300 zienswijzen

Driehonderd zienswijzen tegen N35 bij Wierden
Driehonderd zienswijzen tegen N35 bij Wierden © RTV Oost
Rijkswaterstaat heeft meer dan driehonderd zienswijzen ontvangen tegen de plannen voor de N35 tussen Nijverdal en Wierden. De meeste omwonenden willen de N35 en de N347 verlagen tegen de geluidsoverlast.
Tot anderhalve week geleden konden er zienswijzen worden ingediend tegen het plan van Rijkswaterstaat voor de N35 tussen Nijverdal en Wierden.
De geluidshinder is voor de inwoners het voornaamste probleem. De N35 verschuift dichter naar het spoor en komt daardoor dicht bij hun huizen te liggen. Alleen aan de zuidkant, de kant van Nijverdal, komt een geluidswal. Daarom klommen de omwonenden massaal in de pen.

Autoweg

Om de doorstroming en de verkeersveiligheid op en rond de N35 te verbeteren, heeft de minister besloten om samen met de provincie en de gemeenten het deel tussen Nijverdal en Wierden op te waarderen naar een autoweg met 2x2 rijstroken. Ook moeten er ongelijkvloerse aansluitingen bij de N347 en bij Wierden-West komen.
De komende maanden worden alle zienswijzen beoordeeld en komt er een nota van antwoord. Daarna hebben belanghebbenden nog de kans om naar de Raad van State te stappen. Dat kan tot begin 2019. In 2020 start de aanpak, in 2022 moet het weggedeelte klaar zijn.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.