nieuws

Nieuwe trein tussen Hengelo en Bielefeld start zondag

Een trein van nieuwe vervoerder Keolis
Een trein van nieuwe vervoerder Keolis © Keolis
Dit weekend gaat de nieuwe dienstregeling tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld van start. Vanaf zondag rijden nieuwe, elektrische treinen van Hengelo en Oldenzaal via Bad Bentheim, Rheine en Osnabrück naar Bielefeld.
Het is voor het eerst dat er een directe treinverbinding is tussen Hengelo en Bielefeld. Vanuit beide plaatsen vertrekt ieder uur een trein. Doordeweeks zal de eerste rit om 6:34 uur vertrekken, in het weekend is dat een uur later.

Verbetering bereikbaarheid Euregio

Gedeputeerde Bert Boerman is blij met de nieuwe treinverbinding tussen Twente en Duitsland. "Na de start van de grensoverschrijdende treinverbinding tussen Enschede en Gronau richting Munster en Dortmund, krijgt Twente er nu een nieuwe treinverbinding met Duitsland bij."
"Hiermee verbeteren we de bereikbaarheid in het Euregiogebied aanzienlijk", vervolgt hij. Op het traject tussen Hengelo en Oldenzaal kunnen reizigers reizen met een OV-chipkaart. Reizigers die de grens over willen, moeten hier een speciale ticket voor kopen. Het Niedersachsenticket is geldig voor de bestemmingen in Duitsland.

Contract van vijftien jaar

Het contract tussen de opdrachtgevers en vervoerder Keolis Deutschland loopt tot 2032. De provincie Overijssel heeft dertien miljoen euro beschikbaar gesteld voor het project. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat draagt 9,5 miljoen euro bij.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.