nieuws

Weer problemen met treinverbinding Hengelo-Bielefeld, trein rijdt niet (UPDATE)

Hij reed vanmorgen, zij het met vertraging, maar de nieuwe trein tussen Hengelo en Bielefeld vertrok wel. De trein die om 07.34 uur had moeten vertrekken, is vanmorgen geschrapt. Die van een uur later moet wel weer gewoon vertrekken volgens plan, melden de informatieborden op station Hengelo.
Wat de reden is voor het uitvallen van de trein is niet bekend. 
Hij reed gisteren maar een paar uur en vanmorgen had de flirt-trein, de nieuwe treinverbinding tussen Hengelo en Bielefeld, dus vertraging. Maar hij reed tenminste, nadat er gisteren problemen waren met een haperende stroomvoorziening. 

Vanmorgen arriveerde de trein vanuit Bielefeld in Hengelo, maar wel met vertraging en dat leidde tot ergernis van de passagiers. Een Duitse vrouw was op weg naar Amsterdam, maar miste door de vertraging haar aansluiting. "Nee, dat ging niet goed", luidde haar commentaar. De wachttijd voor de volgende trein: twintig minuten.
Vervoersmaatschappij Keolis weet de problemen gisteren aan de omschakeling van de treinstellen op het Nederlandse elektriciteitsnet. Treinen rijden in Nederland op een lager voltage en op gelijkstroom in plaats van wisselspanning. Waarom de trein vanmorgen vertraging had, is niet duidelijk. 
Overigens, niet alleen maar negatieve geluiden bij reizigers die in Hengelo uitstapten vanmorgen. "Het is een mooie trein", aldus één van de passagiers. "Zit ook lekker. En ik heb stopcontacten gezien, handig."
Voor een andere passagier, die in Osnabrück in de trein stapte, betekent de trein een half uur minder reistijd. "Ik heb gehoord van de stroomproblemen, gisteren, maar het ging goed nu."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.