nieuws

Gemeente Enschede en Brookhuis om tafel met bezorgde moeder over vervoer dochter

Gemeente Enschede en Brookhuis om tafel met bezorgde moeder over vervoer dochter
Gemeente Enschede en Brookhuis om tafel met bezorgde moeder over vervoer dochter © Chris van der Wilk
De klachten van Chris van der Wilk over de slechte vervoerssituatie van haar gehandicapte stiefdochter hebben ertoe geleid dat zij dinsdag om tafel kan met de gemeente Enschede en Brookhuis Taxivervoer.
Amper een dag nadat Van der Wilk haar ongenoegen uitte, werd zij gebeld door een medewerker van Brookhuis. Het bedrijf wil aanstaande dinsdag met haar en de gemeente om tafel om oplossingen te vinden voor de problemen rondom het vervoer van haar stiefdochter. 
De gemeente Enschede is verantwoordelijk voor het vervoer van cliënten naar dagbesteding of school. De uitvoering is door de gemeente uitbesteed aan Brookhuis Taxivervoer.

Intensieve begeleiding
De stiefdochter van Van der Wilk, een vierjarig meisje met een verstandelijke -en motorische beperking, heeft begeleiding nodig in alles wat zij doet. Dagelijks gaat zij naar De Huifkar, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Volgens Van der Wilk kwam er dit jaar vier keer geen taxi om haar stiefdochter op te halen, is ze een keer vervoerd zonder zitje en is er een keer een ander jongetje afgeleverd in plaats van haar dochter.

Bang
Het is belangrijk voor de dochter van Van der Wilk om door een vaste chauffeur opgehaald te worden. Als er iedere dag een vreemde chauffeur voor de deur staat, zoals dit jaar vaak het geval was, wordt zij bang. Daarnaast bleken de chauffeurs van Brookhuis niet bereid haar dochter drie trappen op te helpen naar de voordeur van de gastouder, aldus Van der Wilk.
De gemeente en Brookhuis Taxibedrijf beloven tot en met dinsdag aan alle wensen van Van der Wilk tegemoet te komen. Dit betekent dat er een verzorger meereist met de chauffeur en dat haar stiefdochter alle trappen op wordt geholpen.

Verbeterde situatie 
"Ik ga dinsdag eisen dat dit voortaan altijd gebeurt", aldus Van der Wilk. "Ik wil gewoon het beste voor haar en niet elke keer stressen over of mijn dochter wel goed thuiskomt".
Van der Wilk hoopt dat er afspraken gemaakt kunnen worden waar iedereen in Enschede van kan profiteren. Het is nog niet bekend in hoeverre de gemeente en Brookhuis tegemoet willen komen aan de wensen van Van der Wilk. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.