nieuws

'Tientallen verkeersonveilige black spots in Overijssel'

Ongeluk op N34 kost twee mensen het leven
Ongeluk op N34 kost twee mensen het leven © Bert Kamp
Rectificatie RTL Nieuws heeft de onderzoeksresultaten, zoals genoemd in onderstaand bericht, ingetrokken. Volgens RTL kan het aantal ongevallen per locatie niet onomstotelijk worden vastgesteld door een onvolkomenheid in de gehanteerde onderzoeksmethode. De hoeveelheid ongelukken kan per locatie lager uitvallen, maar ook hoger. RTL doet met verkeersonderzoeksbureau VIA een nieuw onderzoek. Overijssel telt tientallen 'verkeersonveilige black spots'. Dat zijn locaties waar in drie jaar tijd meer dan tien ongelukken gebeuren. Nederland telt er zo'n 1.200 in totaal, waarvan ruim zestig in Overijssel.
Twente spant de kroon en dan met name Enschede, die er als grote stad in Overijssel uit springt in vergelijking met de andere grote steden Deventer, Zwolle, Hengelo en Almelo. 
De onderzoeksredactie van RTL Nieuws bekeek op basis van de meest recente cijfers ruim 200.000 ongelukken uit de periode 2014-2016 waarvan politie of Rijkswaterstaat een exacte locatie of kruispunt registreerde.
Als het om aantallen slachtoffers gaat, zijn het niet de grote steden die er uitspringen, maar verkeerspunten in Hardenberg en Nijverdal. Op de N34 bij Hardenberg werden tussen 2014 en 2016 elf ongelukken geregistreerd. Het aantal slachtoffers staat daar op zes. 
In Nijverdal ging het vijftien keer mis op de rotonde Helmkruidlaan, Baron van Sternbachlaan. Daarbij vielen zeven slachtoffers. 
Overigens staan er geen Overijsselse black spots in de top vijf die RTL opstelde. De plek waar de meeste ongelukken gebeurden is het Keizer Karelplein in Nijmegen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.