nieuws

Koningin Máxima opent in Zwolle biologische vakbeurs 2018

Koningin Máxima heeft zojuist de Bio-beurs 2018 geopend. Samen met elf kinderen plaatste ze de laatste ster in het Europees biologisch keurmerk.
De koningin arriveerde om 14.00 uur en werd verwelkomd door Commissaris van de Koning Boele Staal en loco-burgemeester Jan Brink van Zwolle. Een half uur eerder arriveerde minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Na de openingshandeling bezocht het gezelschap het Foodplein en sprak de Koningin met enkele standhouders.

Midden in de wereld

Het hoog bezoek was voor de organisatie van de Biobeurs een mooie opsteker. Volgens Miriam van Bree van de Biobeurs "laat het zien dat biologische producten en toepassingen midden in de wereld staan."

Trends en doelstelling

Voedselverspilling, inzet van moderne techniek in de landbouw, vegetarisch eten en biologische cosmetica zijn dit jaar belangrijke trends op de Bio-beurs. Met de beurs in de IJsselhallen wil de organisatie laten zien hoe biologische landbouw en voeding oplossingen kunnen bieden voor maatschappelijke problemen als klimaatverandering en biodiversiteit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.