nieuws

Zorgen om plafond zwembad De Kiefer Dedemsvaart, voorlopig niet zwemmen

Voorlopig niet zwemmen in zwembad Dedemsvaart
Voorlopig niet zwemmen in zwembad Dedemsvaart © RTV Oost / Mariëlle Beumer
De deuren van zwembad De Kiefer in Dedemsvaart blijven voorlopig dicht. Uit extern onafhankelijk onderzoek blijkt dat het plafond niet veilig is. Dat roept veel vragen op, ook bij de lokale politiek.
In december was er een incident in het zwembad waarbij een deel van het plafond naar beneden kwam. Daarbij raakte niemand gewond. De gemeente heeft toen na onderzoek besloten om het zwembad weer te openen. Er waren in eerste instantie geen onregelmatigheden aangetroffen,

Plafond nog niet orde

Maar nu blijkt na een onafhankelijk extern onderzoek dat het plafond nog steeds niet in orde is. Daarop heeft de gemeente besloten om het zwembad opnieuw te sluiten. 

Lokale politieke partijen maken zich zorgen om de ontwikkeling. Zo geven GroenLinks en Opkoers.nu aan dat ze vragen willen stellen aan het college van burgemeester en wethouders van Hardenberg over de situatie. "Vooral omdat er eerst werd gezegd dat het veilig zou zijn en nu blijkt dat de plafondconstructie toch niet veilig is. Dat baart ons wel zorgen", aldus Annie Kelder-Ranter van Opkoers.nu. 

Rekening gepresenteerd

"Er is de afgelopen jaren veel bezuinigd op zwembaden en sportaccommodaties, daar krijgen we nu de rekening van gepresenteerd", vult Anne van den Hoek van GroenLinks aan. "Er moet nu echt iets gebeuren. Als we als gemeenteraad het zwembad belangrijk vinden, zullen we daar ook extra middelen voor vrij moeten maken."
Een woordvoerder van de gemeente kan nog niet vertellen hoe lang de sluiting gaat duren en wat precies de stand van zaken is. Komende dagen moet onderzoek meer duidelijkheid geven over de staat van het 20 jaar oude plafond van het zwembad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.