nieuws

'Zijn ze gek geworden in gemeentehuis Twenterand?'

GemeenteBelangen Twenterand wil van het college van burgemeester en wethouders opheldering over de plannen voor een dure verbouwing van het gemeentehuis.
De politieke partij is verontwaardigd omdat de gemeenteraad hierover vooraf niet is geïnformeerd. Maar vooral ook worden kritische kanttekeningen geplaatst bij de hoogte van het bedrag. Naar verluidt is er anderhalf tot twee miljoen euro met de operatie gemoeid.

Absurd bedrag
Fractievoorzitter Mark Paters noemt dit een absurd bedrag, vooral ook omdat de gemeente onder financieel toezicht van de provincie staat.

Gek geworden?

Het was raadslid Marcus Elzinga, dat de kat de bel aanbond met de tweet: ‘Zijn ze nu helemaal gek geworden daar in het gemeentehuis?’.

Betrouwbare info
Volgens fractievoorzitter Paters heeft de partij informatie binnengekregen, waaruit de verbouwingsplannen blijken: “Hoe we aan die info komen, willen we niet kwijt, maar we hebben geen enkele reden te twijfelen aan de betrouwbaarheid ervan.”

Dure operatie

De verbouwing zou volgens Paters nodig zijn omdat er in de nabije toekomst enkele organisaties in het gemeentehuis worden gehuisvest. “Dat heeft de gemeentesecretaris tegenover ons bevestigd. Het is dan logisch dat daarvoor de boel moet worden aangepast. Maar moet dat dan zoveel kosten?”

Buitenspel gezet

GemeenteBelangen voelt zich door het college buitenspel gezet. “De raad is niet geïnformeerd, terwijl dat volgens ons bij een dergelijk kostbare verbouwing logisch zou zijn geweest. Wellicht dat het college er bewust voor kiest dit in een later stadium alsnog te doen. Maar juist in dit geval vinden we dat de verkeerde volgorde. Vooral omdat de raad zich er unaniem voor heeft uitgesproken dat we als gemeente zo snel mogelijk van dat preventief toezicht van de provincie af willen.”

Een gemeentewoordvoerder laat weten dat burgemeester en wethouders niet willen reageren op de bouwplannen en de kritiek van GemeenteBelangen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.