nieuws

Wegversperring bij Daarlerveen levert verkeerschaos op: "Het is spoorzoeken"

"Het wordt er niet gemakkelijker op om je weg te vinden zo." Het verkeer tussen Vriezenveen en Vroomshoop kan vanwege wegwerkzaamheden niet meer over de N750, langs het kanaal Almelo-De Haandrik. Maar nu is de andere kant van het kanaal ook afgesloten voor automobilisten.
De officiële omleiding gaat niet langs het kanaal, maar daar trekken veel automobilisten zich niets van aan. En dus zijn er, voor de veiligheid van de fietsers, op de Daarlerveensweg bij Vriezenveen betonblokken neergelegd om auto's tegen te houden.
En dat maakt het voor 'sluipverkeer' lastiger om de weg te vinden. De regen in het donker maakt het er vanochtend ook niet gemakkelijker op. "Het is spoorzoeken", zegt een automobilist. 

Remmen

Fietsers kunnen er nog wel langs, automobilisten dus niet. Dat leverde gisteren tijdens de avondspits al bijna-ongelukken op, want de afzetting wordt pas laat aangegeven. Een aantal auto's moest flink remmen om een botsing te voorkomen.
Onder meer bij Daarlerveen levert de afzetting enige verkeerschaos op. "Ik kom hier vandaan, dus ken de weg gelukkig wel", zegt een automobilist. Het wordt er niet gemakkelijker op, vindt ook een fietser die op weg is naar het station. Ook dat is geen gemakkelijke opgave, blijkt. "Je wordt wel geïnformeerd, maar je moet het allemaal maar snappen."
De wegwerkzaamheden aan de N750 duren nog tot eind april.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.