nieuws

Gijs (19) uit Rijssen heeft afscheidscadeau van overleden vader terug

Gijs met de gitaar die hij cadeau kreeg van zijn overleden vader
Gijs met de gitaar die hij cadeau kreeg van zijn overleden vader © RTV Oost
Het was een afscheidscadeau van zijn overleden vader. Gijs Korbl (19) uit Rijssen was dan ook in mineur toen hij ontdekte dat hij zijn gitaar in de trein had laten liggen. Maar hij heeft het instrument sinds gisteravond terug, met dank aan een eerlijke vindster. “Ik heb haar bedankt. Een beetje op de studentenmanier: met een bosje bloemen, een fles wijn en chocolade. Maar ik ben zó blij.”
Gijs zat in de trein naar zijn woonplaats toen het mis ging. Terwijl de Rijssenaar nog wel zo gehecht is aan het instrument. “Die gitaar heb ik drie jaar geleden gekregen van mijn vader, die op dat moment al ernstig ziek was. Als een afscheidscadeau mochten mijn broer, zus en ik iets van hem uitzoeken. Voor mij werd het de gitaar. Toen ik ‘m kocht in Deventer had hij een goede dag en kon hij erbij zijn. Een week later was hij overleden.”

Emotionele waarde

Vandaar dat de gitaar grote emotionele waarde heeft voor Gijs. Maar het liep afgelopen weekeinde toch nog fout. Vooral omdat het die dag in de coupé een drukte van belang was. “Ik had de gitaar in het bagagenet gelegd. Ik zat wat te Netflixen en bij het uitstappen was het enorm druk. In alle hectiek heb ik toen de gitaar compleet over het hoofd gezien.”
Toen Gijs de blunder ontdekte, stond hij alweer buiten. “Ik heb uiteraard de NS gebeld, maar dat leverde niets op. Een vriend kwam daarom op het idee een oproep op Facebook te plaatsen. Ik hoopte dat het zou worden opgepikt, maar uiteindelijk is mijn bericht meer dan 3.500 keer gedeeld. En iedereen leefde enorm met me mee. Superlief allemaal.”

Eerlijke vindster

Gijs kon zijn geluk niet op toen de eerlijke vindster zich meldde “Een vrouw uit Enschede, die mijn bericht had gezien en me vervolgens via Facebook een bericht stuurde. Ze had de gitaar in het bagagenet zien liggen, maar het was laat op de avond. Zodoende waren alle NS-loketten al gesloten en kon ze ‘m niet inleveren.”
Gijs toog gisteravond naar Enschede om zijn gitaar weer op te halen. Met een bos bloemen, wijn en chocolade. “En uiteraard zal ik de volgende keer wat beter op mijn bagage letten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.